29 Mart 2013 Cuma

Tarçınlı Kek

Kızım geçen hafta yeni aldığımız kek kalıpları ile kek yapmak istedi. Eşim ise sade kek istemediğini söyleyince tarçınlı kek yapmaya karar verdik. Yumurta kırma hariç tüm işlemleri kızım yaptı. Tepeleme bir yemek kaşığı koyduğumuz tarçın fazla geldi. Eğer çok yoğun bir tat istemiyorsanız (bizim gibi) tarçını ve şekeri biraz azaltmak faydalı olabilir.

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın

Yumurta ile şekeri iyice beyaz olana kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri katıyoruz. En son tarçını ekleyip fırına atıyoruz. Ben soğuk fırına 150 derecede koyuyorum yaklaşık 15-20 dakika sonra fırının derecesini 180'e çıkarıyorum enfes oluyor.

Afiyet olsun...









4 yorum:

  1. kesinlikle deneyeceğim.)) enfes görünüyo.)) Ellerinize sağlık..Tarif için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim şimdiden afiyet olsun :)))

    YanıtlaSil
  3. hmm çok lezzetli :) birde miniğin elleri girdiyse o keke tadından yenmez :)

    YanıtlaSil