25 Mart 2013 Pazartesi
Humus
Kısırın içine koymak için haşladığım nohutların kalanı bir süredir buzdolabında bekliyordu. Kalan nohutları ziyan etmemek için humus yapayım dedim. Tarifi, aynı zamanda severek izlediğim Refika’nın mutfağından buldum. O iki renkli humus yapmış ama ben sade humus yapmayı tercih ettim. Ayrıca ölçüleri de kendi elimde kalan nohut miktarına göre ayarladım. İşte humus tarifim.
İki su bardağı haşlanmış nohut
Bir su bardağı tahin
İki iri diş sarımsak
Yarım çay bardağı limon suyu
İki yemek kaşığı zeytin yağı
İstenildiği kadar tuz.
Öncelikle tüm nohutların kabuklarını soymak gerekiyor. Bunun için Refika’nın mutfağındaki tavsiye pirinç yıkama kabına koyup ovalamak, bu şekilde kabuklar gerçekten çok güzel çıkıyor ama çok su harcadığımdan ben sonrasında elimle tek tek çıkarmayı tercih ettim. Nohutların mutlaka kabukları soyulmalı. Ardından tüm malzemeleri rondoya koyup iyice çekiyoruz, hiç tane kalmayana kadar iyice çekmek lazım.
Humusumuz hazır, ben ayrıca üstüne kırmızı toz biberle tereyağ yaktım, taze ekmekle enfes oldu.
Ayrıca kalan humusu buzdolabında saklayıp 3 gün yedik. Güveç kaplarında tereyağı ve kırmızı toz biberle fırında ısıttık sıcak sıcakta çok güzel oldu.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hmm enfes görünüyor ellerine sağlık valla :))
YanıtlaSilCanım benim sagol gel sana da yapayım
Silhayırlı olsun blogunuzz hoşgeldinizzz.)) enfes görünüyo:)ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim hoşbuldum
SilHoşgeldiniz aramıza :) Humusu güveçte ısıtıp tekrar kullanmak güzel fikirmiş. Ellerinize sağlık. Görüşmek üzere.
YanıtlaSilHoşbuldum 😊 humus güveçte gercekten cok lezzetli oluyor tavsiye ederim hele yanında taze ekmekte olursa tadından yenmez
Siloffofff offfff diyorum ellerine sağlıkk hakikaten bunu yemicende yanında yatıcan yaww :))) hayırlı olsun blogun takipteyim :)
YanıtlaSilAfiyet olsun, cok teşekkür ederim :))))
Silhoş geldiniz aramıza :)
YanıtlaSilHoşbuldum çok teşekkür ederim :))))
Sil